Velkommen til NRRL

Siden 1928 har Norsk Radio Relæ Liga (NRRL) vært radioamatørenes organisasjon i Norge. Vi arbeider med å styrke samarbeidet og vennskapet mellom radioamatørene og å høyne det faglige nivået. Vi jobber også med å gjøre amatørradio kjent og ivareta radioamatørenes interesser overfor myndighetene.

Sølv til Norge ved LA9NGA Jon i åpningsøvelsen i VM i radio-orientering i Sør Korea

LA9NGA Jon Sletvold løp inn til sølvmedalje i Foxoring øvelsen i radio-orientering i formiddag (Koreansk tid) på tiden 29min 14 sek. Gullet gikk til Victor Romanov fra Russland med sterke 25:55 og bronsjen tok OK2WBN Jiri Marecek fra Tsjekkia på tiden 29:44. 

04092018 Silver M50(bildet til venstre viser NRRL's RPO manager LA9NGA Jon, rett etter medaljesermonien)
Foxoring går på 80m og er en relativt ny øvelse i VM programmet, hvor orienteringskunnskapene settes på en større prøve enn i tradisjonell radioorientering. Her får deltagerne utdelt kart hvor postene er tegnet inn som en sirkel på kartet, innenfor denne sirkelen er det radiosenderen befinner seg. Start og mål er også inntegnet så det blir opptil løperen å legge opp løpet sitt mest mulig effektivt ut fra tilgjengelige stier, høydemetere og terrengets løpbarhet.  Effekten fra post senderne er så liten at du ikke hører senderen før du er størrelsesorden 75 til 100 meter fra posten, som ikke har det tradisjonelle o-flagget, men bare et enkelt stativ hvor registreringsenheten er festet. Senderen sender kontinuerlig når løperen har orientert seg fram til sirkelen og når man begynner å høre de svake signalene går det raskt å peile seg fram til posten. I dagens foxoring løp var det tatt ibruk 4 frekvenser for de forskjellige postene inklusive senderen ved mål, så det gjelder også å huske på å bytte til riktig frekvens for neste post.

Avhengig av hvilken klasse deltagerne løper i, skal de ta et utvalg av postene. Dette er lagt opp slik at senior klassene har flest poster, størst vanskelighetsgrad og flest høydemetre, også reduseres antall poster og vanskelighetsgrad og dermed total løpslenge avhengig av aldersklasse. 

Det 19. World ARDF Championships arrangeres i den Sør-Koreanske byen Socho på Østkysten og langt nord i landet.
Mesterskapet varer fra 2 - 8 september 2018 og det er totalt 4 øvelser de mer enn 400 deltagerne fra 25 nasjoner skal igjennom.

04092018 M50 pallen

Vi GRATULERER NRRL's RPO manager LA9NGA med en flott sølvmedalje i M50 klassen i dagens Foxoring øvelse !

 Tekst og foto: LA1KP Øivind

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss