DX-nytt nr. 814

DX-Nytt Nr. 814 (13. april 2020)

Merk ny E-post-adresse for LA4LN: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

LA4LN melder (fra Ohio/Pennsylvania DX Bulletin; ARRL DX News; m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

4U1UN: FN-bygningen (regnes som eget DXCC-land) i New York er stengt i disse CORONA virus-tider. Men stasjonen har fått tillatelse til å bli fjernstyrt av K2QI. Han har bare mulighet til å fjernstyre 4U1UN i normal FT8-mode, altså ikke i DXpedition (fox/hound) mode, og bare med lav sender-effekt.

MALDIVENE: 8Q7QR blir aktiv fra 4. til 8. september på HF-bånd med SSB og FT8. QSL til JJ1DQR.

UNITED ARAB EMIRATES: 12 stasjoner er aktive i «Stay Home»-kampanjen i anledning CORONA virus-trusselen med kallesignaler A6ØSH/1 til A6ØSH/12, hvor kallesignal-suffikset «SH» står for «Stay Home».

NIUE og TONGA: Vi meldte i forrige DX-Nytt om DXpedition-planene til LZ1GC og LZ1PM fra 28. september til 2. november. Flere detaljer, bl.a. planlagte frekvenser, vil komme på deres web-side, som er under utarbeidelse på web-adressen: www.c21gc.com

BOSNIA & HERZEGOVINA: Den spesielle stasjonen E7STAYHOME er aktiv til 31. mai, og vil sende QSL til alle i loggen via byrå. Etter operasjonen vil loggen også bli lastet opp til LoTW (ARRL’s Logbook of The World).

SPANIA: Den spesielle stasjonen EE1MGY blir aktiv ut april måned for å minnes passasjerskipet Titanic, som sank i Nord-Atlanteren den 15. april 1912, mindre enn ett år etter at skipet var sjøsatt den 31. mai 1911. Stasjonen EE1MGY vil bare operere på 160 meter med CW, FT8 og WSPR. QSL via EB1LO.

ENGLAND: Den spesielle stasjonen GB4SAH er aktiv ut april måned. Kallesignal-suffikset «SAH» står for «Stay-At-Home» i disse CORONA virus-tider. QSL til G4XEX via byrå, eller via eQSL eller LoTW.

NORD-IRLAND: Den spesielle stasjonen GB75VEC blir aktiv i hele mai og juni for å minnes 75 år siden slutten av 2. verdenskrig. QSL bare direkte til MIØMOD.

SOLOMON ISLANDS: H44MS er fortsatt aktiv på 40 og 17 meter med SSB og FT8. QSL til DL2GAC.

BELGIA: Den spesielle stasjonen ON4HEROS er aktiv for å hedre de mange heltene, som over hele verden slåss mot CORONA / COVID-19 viruset. QSL til ON5UR.
I tillegg er den spesielle stasjonen OT2ØSTAYHOME aktiv til 15. mai på alle HF-bånd med CW, SSB og noen digitale modes. QSL via ON4CAS.

ANTARKTIS: RI1ANM blir aktiv frem til tidlig neste år fra den russiske stasjonen Mirny i Dronning Mauds Land. Aktiviteten blir på HF-båndene. QSL til operatøren RX3ABI.

GUATEMALA: VE7BV blir aktiv igjen som TG9BBV i hele november, etter å ha utsatt sin planlagte operasjon i april. Aktiviteten blir på alle bånd med mest CW, men også litt SSB og FT8. QSL til hjemme-kallesignalet VE7BV direkte eller via byrå, eller via LoTW.

EL SALVADOR: 6 stasjoner er aktive som YS1STAYHOME1 til YS1STAYHOME6, opplyser YS1MAE i en E-post til LA4LN.

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss