DX-nytt nr. 818

DX-Nytt Nr. 818 (11. mai 2020)

LA4LN melder (fra Ohio/Pennsylvania DX Bulletin; ARRL DX News; m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

BOUVETØYA (3YØI), TUVALU (T22T) og BANABA (T33T): «Rebel DX Group» melder at deres planer om å aktivere de nevnte DXCC-land dessverre er vanskeliggjort for tiden, på grunn av CORONA-virus-situasjonen, slik som for mange andre planlagte DXpedisjoner. Derfor blir de nødt til å utsette de planlagte DXpedisjonene sine. De håper likevel å aktivere Bouvetøya med kallesignalet 3YØI mot slutten av året.

MAROKKO: Den spesielle stasjonen 5C1WTIS blir aktiv fra 11. til 17. mai, for å markere Verdens Telekommunikasjonsdag den 17. mai på diverse HF-bånd. QSL-vei vil bli opplyst fra stasjonen på lufta.

KENYA: Den spesielle stasjonen 5Z4STAYHOME er aktiv under CORONA-virus-krisen. QSL bare via byrå.

VEST-MALAYSIA: Spesielle stasjoner aktive under CORONA-virus-krisen: 9M4STAYHOME, 9M4DUDUKRUMAH og 9M4COVID19. De er aktive fra 15. mai i 3 måneder på HF og VHF med SSB, CW og digitale modes. QSL via byrå eller direkte via 9W2PD. Internasjonale svar-kuponger (IRC) er ikke akseptert i Malaysia.

SINGAPORE: Den spesielle stasjonen 9V1STAYHOME er aktiv til 30. juni. QSL bare via LoTW (ARRL’s Logbook of The World).

SABLE ISLAND: Den planlagte DXpedisjonen hit 17. til 26. oktober kan muligens bli utsatt på grunn av CORONA-virus-trusselen.

SAUDI-ARABIA: Den spesielle stasjonen HZ1WTIS vil være aktiv fra 10. til 17. mai i anledning Verdens Telekommunikasjonsdag den 17. mai. Suffikset WTIS står for World Telecommunication and Information Society. QSL bare via LoTW.

GUANTANAMO BAY: W1SRR vil bli aktiv som KG4MA i ett helt år fra midten av juni, med digitale modes og SSB på HF-båndene. Han håper også å trene seg opp til å gjøre kontakter med CW. QSL-informasjon vil komme.
I tillegg er NM7H aktiv som KG4NE til overgangen mai-juni på 160 meter til 6 meter med mest de digitale modes FT8 og FT4. QSL til NM7H via ClubLog’s OQRS (Online QSL Request Service), LoTW og eQSL.

MARTINIQUE: DL8UD planlegger å bli aktiv som TO5O fra 22. til 30. juli på alle bånd fra 160 til 6 meter med CW og SSB. QSL til hjemme-kallesignalet.

SAINT PIERRE & MIQUELON: Det er nylig gitt tillatelse til å benytte 60 meter herfra, og en DXpedisjon hit er planlagt fra 10. til 17. august på 160 til 6 meter med SSB, CW og FT8. Mer info på web: www.to5t.com

ST. KITTS & NEVIS: W5JON blir aktiv som V47JA fra 11. juni til 2. juli på 160 til 6 meter med SSB og FT8. QSL direkte eller via LoTW.

 

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss