DX-nytt nr. 823

DX-Nytt Nr. 823 (15. juni 2020)

LA4LN melder (fra Ohio/Pennsylvania DX Bulletin; ARRL DX News; m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

50 MHz: Spesielt lørdag 13. juni var det fantastiske forhold på 6 meter ved mange hopp via sporadiske E-lag i ionosfæren. Stasjonen lengst unna hørt med FT8-mode i Oslo var i California på vestkysten av USA. Ellers kom det også inn stasjoner fra resten av USA, og fra Karibien og fra nordre Sør-Amerika. Fra øst kom det inn flere stasjoner fra Kina pluss Tadsjikistan, Kazakhstan, Tyrkia, Libanon og Israel. Og det ble oppnådd kontakter med flere av disse stedene, blant annet flere stasjoner i USA og på Puerto Rico og på Guadeloupe i Karibien.
Mandag 15. juni kom JW4PUA med FT8-mode sterkt igjennom fra Svalbard.

GUINEA: En fransk DXpedisjon hit planlegges i januar 2021 på 160 til 10 meter med CW, SSB, RTTY og FT8 med 5 stasjoner i gang samtidig. Mer info vil komme.

HAITI: 4V5H var planlagt med en DXpedisjon i mai i år, men har på grunn av CORONA-krisen blitt flyttet til siste del av februar 2021 på 80 til 15 meter med CW, SSB og FT8. QSL via EB7DX eller ClubLogs OQRS (Online QSL Request System). Mer info vil komme.

CORONA: Helgen 6. og 7. juni var det en spesiell CORONA-aktivitets-helg, og OH2BH, Martti, melder at 6000 amatørradio-stasjoner fra hele verden deltok, mange flere enn forventet. Flere detaljer finnes på QRZ.COM under OH2STAYHOME.

GALAPAGOS-ØYENE: HD8R vil bli aktiv fra en DXpedisjon, dato foreløpig ikke bestemt. QSL via EA5RM. Mer info vil komme.

GUANTANAMO BAY: KG4MA vil bli aktiv fra midten av juni med digitale modes og SSB på forskjellige HF-bånd, og kanskje litt langsom CW. Mer info vil komme, bl.a. om QSL.

WAKE ISLAND: KH9/WW6RG blir aktiv fra 16. til 18. juni mellom klokken 4 og 8 UTC på 20 og 17 meter med SSB og QRP (lav effekt). QSL til hjemme-kallesignalet.

ARUBA: P4/KM4VI blir aktiv fra 2. til 7. august på HF-bånd med SSB og QRP. QSL direkte til hjemme-kallesignalet, eller via eQSL, eller via LoTW (ARRL’s Logbook of The World).

SINT MAARTEN: PJ7AA blir aktiv neste år (2021) fra 27. februar til 27. mars på 80 til 10 meter med CW og FT8. QSL til AA9A via LoTW, eller via OQRS, men IKKE via byrå.

ISLAND: TF/SP7VC og TF/SQ7OYL hadde planlagt å bli aktive fra 24. juli til 13. august, men må utsette planene til neste år på grunn av CORONA-krisen.

FALKLANDS-ØYENE: VP8HDM/A blir aktiv helgen 20. - 21. juni og 27. - 28. juni. QSL via VP8LP. Disse to helgene er kalt «International Museums Weekends», med mer info på web:
www.radio-amateur-eventa.org/IMW

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss