Bouvet Island 3Y0Z har funnet landingssone og driftssted

3Y0Z melder at de har funnet en egnet landingssone og identifisert det tilsynelatende beste driftsstedet på Bouvetøya.

Etter omfattende undersøkelser har de funnet en egnet landingssone på Bouvetøya og de har identifisert det som synes å være det beste driftsstedet i området. Området har posisjon 54°24'23" sør og 3°24'39" øst og ligger ca 200 meter over havet. Dette er på Slakhallet-brren på det nordøstlige hjørnet av Bouvet. Det er et forholdsvis flatt område med maksimal helling som ikke overskrider 8 grader. Dette er godt under det nivået som er utsatt for snøskred. Teamet har mindre informasjon om sprekker, men de finner ikke noen på de høyoppløselige bildene som de har tilgang til. En befaring med helikopter på den første landingen vil bestemme det endelige driftsstedet.

DXpedisjonen har valgt Antarctic shelters. Fire telt vil huse stasjonen med tilhørende soveplasser, spise- og møtefasiliteter (MEG-telt). De skal overleve sterk vind, nedbør og de temperaturene som forventes på Bouvet. Drifts- og MEG-teltene vil bli oppvarmet, mens soveteltet av sikkerhetsmessige årsaker ikke vil bli oppvarmet.

De ti HF-beamene som ble brukt under DXspedisjonen til Amsterdam Island (FT5ZM) vil også følge med til Bouvet. Antennene er planlagt oppsatt på en linje langs 240 grader til 60 grader. Dette vil hindre antennene å stråle inn i hverandre når de er rettet mot Europa, Japan og Nord-Amerika. Vertikaler for 160, 80, 60, 40 og 30 meter vil bli plassert for å minimere interaksjon.

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss