NRAU-konferanse i Danmark

Helgen 11. til 13. august ble det avholdt møte i NRAU, Nordisk Radio Amatør Union, i Odense på øya Fyn i Danmark, arrangert av EDR (Eksperimenterende Danske Radioamatører).

Et slikt møte arrangeres hvert tredje år, med arrangør på omgang blant de nordiske land. 24 deltagere fra hele Norden var med på dette møtet.

Fra NRRL deltok Kontaktmann for NRAU/IARU LB3RE, HF-Manager LA4LN, VHF-Manager LA6IM, og Formann i EMC-komitéen LA7BO. I tillegg deltok visepresidenten i IARU LA2RR (og hans XYL LA8UW).

På møtet ble det både diskutert saker av betydning for NRAU, og for IARU-konferansen i Syd-Tyskland om en måneds tid. NRAU står for arrangering av Nordisk Aktivitets Contest (NAC) på 10 meter, VHF, UHF og SHF. Og NRAU arrangerer Scandinavian Activity Contest (SAC) og NRAU Baltic Contest.

Sakene for IARU-konferansen ble gjennomgått, og man fant hvilke saker de nordiske land ville gå inn for, og hvilke de ikke ville støtte. Siden hver nasjonale organisasjon har én stemme ved konferansen, er det en fordel om de nordiske land koordinerer sin stemmegivning, slik at vi forhåpentligvis får de beste forhold for amatørradio her oppe i nord.

Hvis du er medlem av NRRL, er du med på å støtte utviklingen av amatørradio!

20170825 NRRL gave til EDR 170813 foto LA4LN c

Formannsklubben går på omgang blant landene i NRAU, og nå er det SM6EAN (lengst til høyre) som overtar klubbe fra LB3RE (lengst til venstre) og en ny ringeklokke fra EDR ved OZ7IS (i midten) for 3 år. Foto: LA4LN Tom.

 

20170825 NRRL gave til EDR 170813 foto LA4LN c

Her et bilde av NRRLs hilsen til arrangøren EDR: NRRLs nye kopp og penn, med ferske blomster oppi koppen! Foto: LA4LN Tom.

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss