ITU styrker krise-telekommunikasjon i Mellom-Amerika

ITU styrker krisekommunikasjonen i Mellom-Amerika ved å sponse Winlink gatewayer i 7 land i Mellom-Amerika.

10. september, 2018 var en viktig dato. En ITU-sponset Winlink gateway i Honduras kom på nett. Etter dette har tre tilsvarende RMSer startet opp. 9. oktober i Costa Rica; 6. november in den Dominikanske Republic; og 8. november i Guatemala. 3 nye land står for tur i Mellom-Amerika. Dette minner om NRRLs utbygging i Norge.

Disse Winlink-gatewayene er del av pilotprosjektet til den Internasjonale Telekommunikasjons Union ITU. "The Alternate Emergency Telecommunications network". På lengre sikt er planene videre arbeid for utbygging i Sør-Amerika. Det skjer samtidig med at det er varslet at SK6PS ved Gøteborg, en av de tre meget gode svenske dessverre legger ned fra 1. januar 2019 på grunn av manglende støtte. Dette gjør det enda viktigere med planlagt norsk utbygging da systemet virker over landegrensene.

ITU-nettverket i Mellom-Amerika har valgt å implementere løsningen med Winlink. (https://winlink.org). Winlink er en teknologisk løsning lagd og opprettholdt av lisensierte radioamatører. Dette systemet har gjentatte ganger vist sin nytte i forbindelse med større kriser.

Så nylig som 2017 var systemet i utstrakt bruk i forbindelse med skadene etter den voldsomme orkansesongen i Karibien, og også etter jordskjelvet i Mexico. I kystlandet Norge har det allerede gjentatte ganger vist seg at vi fremover ikke har kontroll på hvordan klimaendringene kan gi oss overraskelser som kan påvirke normal kommunikasjon og nødnett.

Klikk her for å lese informasjon fra ITU i denne PDF'en.

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss