Nordisk mesterskap i radiopeileorientering

16-18. august arrangeres Nordisk Mesterskap i radiopeileorientering (RPO) på Kongsberg. Mesterskapet har 60 deltagere fra alle de nordiske land samt gjesteløpere fra Russland, Tyskland og England.

Denne helgen arrangeres det Nordisk Mesterskap i RPO. Det er løp alle tre dager og yngste løper er 13 år og eldste 80 år. Det er Radio Orientering Norge (RON) og NRRL som på vegne av NRAU gjennomfører sportsarrangement med assistanse fra Kongsberggruppen av NRRL.

Målet med konkurransene er å finne 5 O-poster i terrenget på kortest mulig tid, - i nybegynnerløypa er det færre poster å finne for de yngste og i sprint-løpet på fredag er det 10 poster med kort avstand mellom.

RPO (radiopeileorientering) – er for mange en mindre kjent sport men er en stor sport i utlandet. RPO har mye til felles med vanlig O-løp og sporten kom til Norge på 1950- tallet.

Forskjellen på RPO-løp og orientering er at postene ikke avtegnet på O-kartet på forhånd. I tillegg til vanlig O-kart og kompass har løperen en liten radiopeilemottaker som man benytter for å finne retningen til de skjulte postene ute i skogen og krysspeiling benyttes. Posten skjuler en liten radiosender som sender et morsesignal hvert minutt og er markert med O-triangel og har elektronisk stempling. I sprintløpet på fredag sender posten et radiosignal mws varighet på bare 12 sekunder og dette repeteres.. Blir det bom går tiden fort!

Konkurransene starter fredag 16. august med sprintløp på Kongsgårdsmoen med start kl 1800. Det blir skogsløp klassisk distanse lørdag 17.august på Heistadmoen med start kl 0900 (kategori VHF/2m). Samtidig starter løpet for nybegynnere med bare tre poster (kategori peiling 3.5 MHz). Premieutdeling kvelden lørdag fra Kongsberg Vandrerhjem. Søndag er det klassisk RPO-løp fra Kongsberg Skisenter med start kl 0900.

Det blir informasjon og resultatservice i mål og publikum inviteres. Løpere fra Kongsberg O-Lag KOL er spesielt invitert. Det avholdes EM og VM i RPO henholdsvis annen hvert år, og norske løpere har deltatt iVM/EM mange ganger i Europa, Kina og Korea og Kazakhstan. Siste gang i Korea i 2018 og her fikk Norge flere gull og sølvmedaljer og norske jenter gjorde dem meget bra.

Norge arrangerte blant annet VM i RPO i Oslo/Asker 1984 og Nordisk Mesterskap på Lillehammer i 2015 samt et stort Ungdomsarrangement i 2016 i Oslo med 150 ungdommer i alder 14-16 år.

Mere informasjon på www.rpo.no.

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss