NRRL sambandstjeneste i aksjon

 utsyoslsmlNRRL samband øst ble 2. påskedag alarmert fra Røde Kors Hjelpekorps etter anmodning fra Politiets innsatsleder. Oppdraget var å assistere Røde kors med samband under en leteaksjonen på Elverum hvor en 74 år gammel kvinne som var savnet.
5 medlemmer i vaktlaget i "påskevakten til NRRL samband Øst" satte raskt kursen mot Elverum. Utstyr ble hentet fra depotene i Oslo og på Lillehammer.
nrrlko350Repeateren til Røde Kors var ikke i funksjon og vi ble bedt om å gi sambandsdekning til søkelagene i området. Det oppdraget løste vi med å sette opp en en midlertidig kryssbånd repeater, og radioutstyr i KO. I tilfelle endret behov hadde vi også med fullt KO oppsett med radioer, kontorutstyr, kartserver og trackere til sporing av inntil 10 søkeenheter fra ulike organisasjoner. I tillegg kraftige radioer, batterier og store antennemaster som kunne dekket hele regionen med samband om nødvendig. Søkeomfanget ble redusert utover natten og NRRLs mannskaper ble dimittert etter ca 4 timer.

Aksjonen var svært vellykket for NRRLs beredskap på Østlandet og var god dokumentasjon på at NRRL samband kan stille med både kompetanse og utstyr for å assistere redningstjenesten og andre organisasjoner med å etablere samband. Aksjonen dokumenterte også at beredskapen styrkes ved å trekke inn medlemmer og utstyr fra flere grupper ved behov.
NRRLs del av aksjonen ble ledet av Leder NRRL samband Lillehammer, Jan Aarum, LA8YLA. I tillegg deltok LA1PKA, Knut Arild fra NRRL samband Lillehammer og LA1SP Hans Peter, LA2KSA Lars Peter og LA2PLA Ragnar fra NRRL samband Oslo
Foto: LA2PLA Ragnar og LB6YD Gaute.
Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss