IARU Region 1 konferansen 2017 har startet!

IARU Region 1 konferansen 2017 har startet!

Hvert tredje år avholder Den internasjonale amatørradio-union (IARU) konferanser for sine tre regioner i verden. Region 1 omfatter Europa, Afrika, hele Russland og tidligere Sovjet-stater, samt deler av Asia. Søndag 17. september 2017 startet IARU Region 1 konferansen i byen Landshut nær München i Bayern, Syd-Tyskland. 130 deltagere fra 39 forskjellige land er til stede, også inkludert observatører fra de andre IARU-regionene og fra IARUs styre ("Administrative Council", kalt AC). Blant de sistnevnte er visepresidenten for IARU: LA2RR Ole Garpestad.

For NRRL stiller LB3RE (NRRLs kontaktmann for NRAU og IARU, som delegasjons-leder), LA4LN (NRRLs HF-Manager), LA6IM (NRRLs VHF-Manager) og LA9QL (medlem av NRRLs EMC-komité, og fungerende leder av den permanente EMC-komité i IARU Region 1).

IARU 2017 LB3RE LA4LN LA6IM LA9QL c
NRRLs delegasjon ved åpningen av IARU Region 1 konferansen søndag 17. september 2017. Foran fra venstre: LB3RE, LA4LN, og LA6IM. Bak: LA9QL. Foto: LA4LN.

Konferansen ble åpnet på vegne av arrangøren DARC ved visepresidenten i DARC, DL3MBG. Etter dette ble vi ønsket velkommen av presidenten i IARU Region 1, G3BJ. Vi fikk også en hilsen fra borgermesteren i verts-kommunen Landshut. Deretter fikk vi to meget informative taler av representanter for CEPT og ITU, som begge lovpriste radioamatørene for deres dyktighet og deres innsats for samfunnet ved naturkatastrofer - samt deres stadige utvikling av ny teknologi, som kommer samfunnet til nytte.

IARU 2017 opening c
Representanten for CEPTs frekvens-komité, Thomas Viellacher, hilser deltagerne ved åpningen av IARU Region 1 konferanse 2017. Foto: LA4LN.

Ved ankomst flyplassen i München, ble vi møtt av en lokal radioamatør med et IARU-skilt, og nydelig kledd i den lokale bayerske "Lederhosen". Han ledet oss videre til buss-holdeplassen, hvor vi skulle ta bussen videre til Landshut.

DL8 Muenchen c
På flyplassen i München ble vi tatt imot av en lokal radioamatør (DL8...) kledd i bayerske "Lederhosen". Foto: LA4LN.

På buss-holdeplassen ble vi overtatt av 4 andre lokale radioamatører, nydelig kledd i lokale drakter. Vi presenterte oss - og en av dem, DJ5MN, uttrykte at akkurat LA4LN hadde han ventet på! LA4LN følte seg da som et stort spørsmålstegn! Ut av lommen drar DJ5MN en liten bunke med QSL-kort for kontakter med LA4LN og LI4LN på 70 MHz - det er vel dette som heter "direkte QSL"?

Muenchen Landshut DJ5MN DC2CL DK6SP c
Våre lokale hjelpere på buss-holdeplassen ved flyplassen i München, fra venstre DJ5MN, DC2CL, DC7WF, og DK6SP. Foto: LA4LN.

Etter de innledende formelle runder på konferansen, er vi nå igang med møtevirksomheten i forskjellige grupper. Dette er hardt arbeid fra tidlig morgen til sen kveld (eller tidlig morgen) hele uken konferansen varer - alt for å gjøre det aller beste for radioamatørene. Her diskuteres forskjellige aktuelle saker, som for eksempel nød-samband, antenne-rettigheter i forhold til våre myndigheter - og båndplaner, for å gi alle forskjellige interesser anledning til å finne plass i amatørradio-båndene. Og her forberedes forslag til neste verdens radiokonferanse i 2019, som arrangeres av Den internasjonale telekommunikasjons-union (ITU, som er et FN-organ, hvor IARU har observatør-status og forslagsrett), for om mulig å oppnå flere og bedre privilegier for radioamatørene.

Som medlem av NRRL er DU med på å støtte dette arbeidet, som legger grunnlaget for utøvelse av vår fantastiske hobby!

73 fra Tom, DL/LA4LN, på IARU-konferansen i Landshut, Bayern i Syd-Tyskland (mandag 18. september 2017)

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss