En liten påminnelse om Hotspots

I de senere år har flere satt opp såkalte «Hotspots» for Digital Voice (DV), men det er dessverre flere som misbruker dette.

En Hotspot er i utgangspunktet det samme som et WiFi aksesspunkt, men med Internett på ene siden og en 2m eller 70cm transceiver på den andre, for bruk sammen med D-STAR, DMR, Fusion, osv.

De norske kravene er enkle, en Hotspot skal kun brukes på lav effekt (20mW eller lavere) innomhus, dvs ingen utendørs antenne, og den er kun for personlig bruk. En Hotspot skal derfor ikke erstatte en repeater i et mindre geografisk område, og de skal også være konfigurert slik at de kun aksepterer trafikk til og fra ditt eget kallesignal.

Hvorfor bruker man da en Hotspot? I de tilfeller hvor du bor eller opererer i et område uten repeater dekning, eller i et område med dårlig dekning, så kan en Hotspot gi deg tilgang til Digital Voice via Internett. På denne måten kan du kommunisere via andre DV relestasjoner, eller via såkalte reflektorer (XRF404 i Norge for å nevne en).

Har du derimot behov for å etablere en DV relestasjon for at også andre skal ha tilgang, eller for et større eller mindre geografisk område, da må du søke om dette på normal måte, dvs via NRRLs Repeater og nodemanager.

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss